Susține un jurnalism independent și de impact

Formular donație

Asociația “Libertatea în jurnalism”
CONT RON
RO98BACX0000002374224000
CONT EUR
RO71BACX0000002374224001
UniCredit Bank
Mulțumim pentru încredere
Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit, în mai puțin de un minut

Până pe 25 mai, puteți alege să sprijiniți jurnalismul independent și de impact, redirecționând 3,5% din impozitul pe venit datorat statului român. Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de mai jos cu datele personale și apoi să apăsați pe butonul "Generează PDF". Iar noi ne vom ocupa să îl depunem la ANAF.

Vă mulțumim!


Date de identificare a contribuabilului

Adresa de domiciliu (așa cum apare in documentul de identitate)

Perioada redirecționării


Semnătura olografă *

Resetează semnătura

* Date obligatorii


Mulțumim pentru încredere
Redirecționează 20% | din impozitul pe profit

Dacă ai o firmă, poți alege să redirecționezi 20% din impozitul pe profit către susținerea redacției Libertatea în loc ca acești bani să ajungă la stat. Acest lucru nu va aduce nicio cheltuială în plus pentru companie, ci se vor scădea din banii datorați statului.

Descarcă modelul de contract de sponsorizare, completează datele firmei tale și suma calculată drept sponsorizare pentru Asociația Libertatea în Jurnalism, semnează-l și trimite-l scanat la [email protected]

Descarcă contractul de sponsorizare
3 motive pentru care să redirecționezi 20% din impozitul pe profit către Libertatea:
  • susții financiar jurnalismul independent și de impact de la Libertatea;
  • tu alegi ce faci cu acești bani, altfel, ei ar ajunge oricum la stat;
  • procedura este 100% transparentă, fără niciun fel de cheltuială în plus pentru companie.
Care sunt limitele pentru cheltuielile de sponsorizare:
  • 0,5% (5 la mie) din cifra de afaceri
  • SAU
  • 20% din impozitul pe profit datorat.
Exemplu de calcul al limitelor cheltuielilor de sponsorizare:

O companie realizează un profit de 50.000 lei
Impozitul pe profit datorat statului: 50.000*16/100=8.000 lei
20% din impozitul pe profit datorat: 8.000*20%=1.600 lei (valoarea deductibilă a sponsorizării)

Sponsorizarea este 100% deductibilă din impozit, dacă se încadrează în limitele impuse de codul fiscal (să nu fie mai mare de 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozit).

Discută cu departamentul finaciar-contabil. Ei te vor ajuta și îți vor oferi toate detaliile necesare pentru a parcurge această procedură cât mai rapid. Dacă ai nevoie de asistență, te rugăm să ne scrii la [email protected].

Mulțumim pentru încredere

Beneficiile susținătorilor:

Întrebări și răspunsuri:

Întrebări și răspunsuri

De ce are nevoie redacția Libertatea de contribuția mea?

Investigațiile și reportajele pe subiecte de anvergură consumă mult timp, resurse și au costuri mari. Iar cei care nu le vor dezvăluite fac tot posibilul să oprească munca jurnaliștilor, inclusiv prin procese strategice abuzive sau intimidări.

Mai mult, veniturile din publicitate nu sunt de ajuns pentru a susține o presă de calitate. Rețelele sociale și giganții internetului iau o mare parte din veniturile generate de traficul unui site. Iar algoritmii favorizează, de multe ori, un conținut bazat pe știri ușoare.

De aceea unele redacții au renunțat să mai încurajeze jurnalismul de calitate, iar altele, la nivel global, au început să limiteze accesul liber la conținutul valoros pentru societate. Asta înseamnă că doar cei care își permit să plătească pot citi jurnalism de calitate.

Redacția Libertatea nu vrea să recurgă la niciuna din aceste opțiuni. Vrem să continuăm să scriem materiale de impact și să producem, împreună cu cititorii noștri, schimbări în beneficiul tuturor.

La ce vor fi folosiți banii donați către Libertatea? Ce este Asociația „Libertatea în jurnalism”?

Banii obținuți de la cititori, prin oricare din variantele de contribuție, vor fi investiți 100% în redacție. De aceea am creat Asociația „Libertatea în jurnalism” pentru a putea primi susținerea cititorilor în mod legal și transparent - o organizație non-profit dedicată redacției și jurnalismului.

Sunt multe zone în care această investiție va ajuta atunci când vorbim de o redacție de peste 50 de jurnaliști, editori și colaboratori la nivel național și internațional și cheltuieli legate de munca de zi cu zi care le asigură funcționarea optimă: aparatură, cheltuieli pentru deplasări, taxe și onorarii legale, personal etc.

Cum pot participa la discuții online cu redacția?

Toți cei care vor dona în primele trei săptămâni de la lansarea donațiilor și au cont pe libertatea.ro vor intra automat într-o tragere la sorți pentru una din cele 20 de invitații la o discuție online cu redacția, anunțată la o dată ulterioară.

Cum pot propune subiecte redacției?

Ne-am bucura dacă am primi sugestiile tale și vrem să facem acest proces cât mai ușor. Atunci când ești logat în contul tău de pe libertatea.ro, pe coloana din stânga găsești un buton prin care poți propune subiecte sau trimite sugestii redacției.

Cum îmi fac cont pe libertatea.ro și cum am acces la ediția digitală a ziarului?

Intră pe libertatea.ro și apasă pe butonul Contul meu din colțul din dreapta sus sau folosește acest link: https://www.libertatea.ro/cont

Înregistrează-te prin formularul afișat, confirmă-ți e-mailul și contul tău este gata. Ai nevoie de cont pe libertatea.ro pentru a beneficia de toate lucrurile speciale pregătite susținătorilor redacției.

Ca să vezi ediția digitală a ziarului, uită-te în coloana din stânga și apasă pe Ediția digitală.

Dacă am donat altfel decât prin card sau transfer bancar cum pot avea acces la beneficiile pentru donatori?

Dacă ai ales să ne susții prin alte variante decât plata cu cardul, te rugăm să ne dai un e-mail la [email protected].

Mi-a expirat cardul sau l-am schimbat. Cum modific datele pentru a putea dona recurent în continuare?

Dacă ți-a expirat cardul sau l-ai schimbat și vrei să continui să donezi recurent, te rugăm să faci o plată cu noul card pe libertateajurnalism.ro/sustine. Donațiile pe acest site sunt efectuate prin procesatorul de plăți Netopia Mobilpay. Dacă apare o eroare în timpul plății, vei primi un email de la Netopia Mobilpay prin care se confirmă faptul că plata nu s-a efectuat și va fi nevoie să mai încerci o dată.

Cum opresc o donație recurentă?

Poți să oprești oricând o donație recurentă. E nevoie doar să ne trimiți un email la adresa [email protected] și vom anula plățile viitoare recurente la solicitarea ta.

Închide